ACH JELTE TOCH

Ik geloof dat ik je voor het eerst zag bij De Wereld Draait Door. Ik was er nou niet helemaal uit of je gewoon buitenproportioneel onzeker was of dat je stijf stond van de drugs. Misschien was het wel een combinatie van beide. En toen stapte je het podiumpje op en confuseerde mij. Hoe kon die vreemde, niet-gefocuste, onrustige jongen nou dezelfde zijn als die daar op dat podiumpje briljant zijn ding stond te doen?! Ik geloof ook dat het toen was dat ik een beetje verliefd werd op je. Oh, maak je maar geen zorgen. Het is geen oud-wijf-met-naderende-overgang-verliefdheid, maar meer een wow-wat-is-die-jongen-fantastisch-op-het-podium-verliefdheid. Ik heb je daarna nog een paar keer gezien bij DWDD en elke keer weer was ik geconfuseerd. Het verschil tussen Jelte en Jett is zo immens groot, dat het niet goed gaat in mijn hoofd. Ik zag je ook bij Serious Request en daar werd mijn verliefdheid nog groter. Je was zó leuk, dat ik veel en veel te laat naar bed ging, omdat ik steeds nog even een stukje wilde kijken. Mijn zus vroeg me of ik de docu Who The Fuck Is Jett Rebel al gezien had en vertelde me haar bevindingen. Ik werd er een beetje verdrietig van en misschien is het daarom dat ik de docu nog altijd niet gezien heb.

Eergisteren was je trending op Twitter, omdat je je laatste interview gaf. Bij DWDD. Ik had het gemist, dus ik heb het even teruggekeken. Als ik eerlijk ben, schrok ik een beetje van je. Ik hoorde je praten, nogal onsamenhangend, en de tegenstrijdigheid tussen Jelte en Jett was groter dan ooit. En weet je? Eigenlijk snap ik je wel. Het gevoel van onzekerheid dat diep in jou geworteld zit en ervoor zorgt dat je constant twijfelt over alles wat je doet. Dat zich continue afvraagt hoelang mensen nog geloven dat je echt zo goed bent als ze denken. Want zelf ben je daar helemaal niet zeker van. Zelf ben je van binnen een onzeker jongetje, dat niet past in hokjes en waar mensen altijd een mening over hebben. Een onzeker jongetje dat op het podium briljant is, maar zich daarbuiten geen raad weet met zichzelf. Dat een overload aan drank en drugs nodig heeft om overeind te blijven. Voor zolang je dat volhoudt op die manier. Ik zag je en dacht steeds “Heeft die jongen geen ouders?!” Nou kan het natuurlijk heel goed zijn dat je geen ouders hebt. Of dat je ze wel hebt, maar dat ze niet zo betrokken zijn bij je leven. Of jij niet zo betrokken bij hun leven. Maar toch. Er moet toch iemand zijn die dicht genoeg bij je staat om zich zorgen te maken om je? Die je bij je haren pakt, je drie schoppen onder je kont geeft en je erbij helpt om weer grip te krijgen op de dingen. Op je leven. Die zijn er toch wel? Of zijn die te druk met geld verdienen aan je? Die mensen zijn er heel veel in de muziekwereld weet ik uit ervaring. Maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo. En ik hoop dat je een paar van dat soort mensen om je heen hebt, die oprecht begaan zijn met jou en niet alleen met het geld dat ze aan je kunnen verdienen. Ik zou het zo jammer vinden namelijk als Jelte ten onder zou gaan aan het succes van Jett. Dat is geen enkel succes waard. Echt niet.

Advertenties

4 thoughts on “ACH JELTE TOCH

 1. who the fuck is jelte én jett rebel. het is allemaal aan mij voorbij gegaan en laatste interview, dus eh, beurt verbeurd 😉
  in de muziekwereld, jij weet dat toch als geen ander, maakt men zich voornamelijk zorgen over hoeveel geld er wanneer binnenkomt en hoe ze daar zo’n groot mogelijk deel van kunnen bemachtigen.
  het is triest, maar al lang geen geheim meer.
  (en nu niet meteen indy van les halen hoor hahaha)

  1. klopt. maar er zijn er gelukkig ook die niet alleen maar op geld uit zijn en die zich wel om het welzijn van hun artiest bekommeren.
   nee hoor, ze vindt het veel te leuk. en als ze nou heul veel oefent, wordt ze misschien ooit nog heul goed en kan ik heul veel geld verdienen. oh nee, zij natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s