DE DRAAK & DE STAGE

wpid-img_20150727_220511.jpg

Zo groot was ze ongeveer toen ze naar de peuterspeelzaal ging. Het lijkt wel vorig jaar, maar in werkelijkheid is het bijna dertien jaar geleden. En gisteren begon haar stage op diezelfde peuterspeelzaal. Want ze twijfelt wat ze nou toch zal gaan doen, later als ze groot is. Veertien is ze en nu moet ze al keuzes maken voor haar toekomst. “Wist jij al wat je worden wilde toen je zo oud was als ik?” Eh… nee… Dat weet ik eigenlijk nog steeds niet. “Iets met kinderen” vindt ze heel leuk. Maar ja, die mediaopleidingen zijn toch ook wel heel erg leuk. Ze besloot voor de beroepsgeoriënteerde stage “iets met kinderen” te kiezen. En zo begon haar stageweek gisteren daar waar haar schoolcarrière lang geleden begon.

Toen ik uit mijn werk kwam, werd ik overladen met verhalen. Over hoe leuk ze het vond. Hoe grappig het was dat de kindjes haar allemaal ‘juf’ noemden. Dat het toch wel gek was om weer door haar oude school te lopen. Hoe de juffen allemaal zeiden dat ze zo groot was geworden. Ze vertelde honderduit over haar eerste stagedag. Mijn kleine meisje klonk ineens zo groot.

Na het eten kwam ze naast me op de bank zitten. Ik trok haar dichter tegen me aan en deed net alsof ze nog dat kleine peutermeisje was. Ik kriebelde door haar haren en genoot van haar zijn zo dicht bij me. Aan de andere kant kroop de terrorist ook tegen me aan. En terwijl we zo zaten op de bank, ik met in elke arm een drakenkind, zwol mijn hart op tot ongekende grootte. Dat groter worden gaat me af en toe echt veel te snel, maar mán wat doen ze het allebei goed!

Advertenties

One thought on “DE DRAAK & DE STAGE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s